ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΪΤΑΣ

Ένα δικό μας παιδί, ένα παιδί που ήρθε για σπουδές στο ΤΕΙ Καλαμάτας και κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή - και όχι μόνο - ζωή της πόλης. Μαζί και με άλλα παιδιά το Μάρτη του 2004 δημιούργησαν την Global Fantasy.

Εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται, όμως, στην Αθήνα, όπου και έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει:

 

-Πότε και πώς μπαίνεις σε αυτό χώρο;
Άρχισα να δουλεύω σε αυτόν το χώρο από τα 16 μου. Αρχικά σε μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων και αργότερα σε μία εταιρεία καλλιτεχνικών παραγωγών (διοργάνωση συναυλιών, events κ.τ.λ.). Για να μην παρεξηγηθώ, πήγαινα κανονικά σχολείο και δούλευα τα καλοκαίρια μόνο.

-Πες μας μερικά ονόματα με τα οποία έχεις συνεργαστεί.
Ονόματα που έχω συνεργαστεί … μμμ … από πού να αρχίσω… Ας πιάσουμε πρώτα ονόματα από τη showbiz: Ναταλία Γερμανού, Θέμης Γεωργαντάς, Νίκος Μουρατίδης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ηλίας Ψινάκης, Νίκος Βουρλιώτης, Δημήτρης Κοργιαλάς κ.ά. Από djs, είχα την τιμή να συνεργαστώ, από τα πρώτα κιόλας επαγγελματικά μου βήματα, με τα μεγαλύτερα ονόματα πάνω στην ηλεκτρονική μουσική, και όχι μόνο, της χώρα μας…
Ξεκινώντας ανάποδα, μερικά από αυτά είναι ο γνωστός σε όλους πλέον Valentino- στον οποίο θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα μέσα από το περιοδικό σας στο καινούριο του ξεκίνημα ως διευθυντής του Sfera- ο Νίκος Χαλκούσης, ο Νίκος Μάρκογλου κ.ά Επίσης, dj Akylla, Mrs Lefki, Chrizto Z, Viton, Cj Jeff, Nick Varon, Jo Jo, John-John, Cleopatra Fidanidou και, φυσικά, Junior Rush και dj Angelo, με τον οποίο έχω μόνιμη συνεργασία.
Τέλος, να μην ξεχάσω τις παραγωγές που κάναμε στην Καλαμάτα, όταν ακόμα η global fantasy ήταν ενεργή, αλλά και στην Αθήνα πλέον, με κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής παγκοσμίως, όπως: David Morales, Dave Seaman, Hiroshi Watanabe, Miss Nine, Black Coffee. Θα έγραφα και άλλα ονόματα και συνεργασίες, αλλά πιστεύω πως είναι πολλά και δε χρειάζεται... ας μείνει και λίγος χώρος για τις υπόλοιπες ερωτήσεις. Χε χε!

-Στην Καλαμάτα σε ποια μαγαζιά έχεις δουλέψει;
Ονόματα, νομίζω, δε χρειάζεται να πω, γιατί έχω δουλέψει σχεδόν σε όλα. Απλά να επισημάνω τη συνεργασία μου με το club Sofa – Sofa, που διήρκεσε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, 4 χρόνια... δηλαδή από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι και που έφυγα για να γυρίσω πίσω στην Αθήνα!

-Ποιος ακριβώς ο ρόλος σου;
Εκτός από την επιλογή μου να δουλεύω και ως barman, κι αυτό γιατί πάντα ήθελα να έχω άμεση επαφή με τον κόσμο, ο ρόλος μου ήταν η διοργάνωση events και parties, οι δημόσιες σχέσεις και γενικά το μάνατζμεντ. Ρόλος που φάνηκε περισσότερο τα τελευταία 4 χρόνια, σε όποια συνεργασία κι αν έκανα. Όπως σου είπα και παραπάνω, απλά ήμουν ο διοργανωτής των parties μου!

-Πότε αποφάσισες να αφήσεις την πόλη μας;
Αποφάσισα να φύγω (πάρα πολύ δύσκολη απόφαση) όταν άρχισαν σιγά σιγά να έρχονται όλο και περισσότερες προτάσεις από την Αθήνα για διάφορες δουλειές πάνω στο αντικείμενο που δούλευα… Κάποιες τις έχασα, γιατί είχα πεισμώσει και έμενα κάτω για δουλειά, αλλά όταν άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες οι προτάσεις και, φυσικά, με μεγάλη προοπτική για άνοδο, πήρα την τελική απόφαση. Να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που έφυγα… η μεγάλη προοπτική για άνοδο (επαγγελματικά αλλά και οικονομικά) που σου δίνει η αγορά της Αθήνας.

-Φωτό με το πτυχίο του ΤΕΙ θα σε βγάλουμε;
Μπα, δε νομίζω … χε χε χε έχω αφήσει πολλά μαθήματα που έχουν εργαστήρια και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή χρόνος για να τα παρακολουθήσω … Ίσως, έτσι όπως το σκέφτομαι τώρα και για να μην αφήσω τη δουλειά μου, που δόξα τω Θεώ πάει πολύ καλά, πάρω κάποιο πτυχίο πάνω στο management, εννοείται σε κάποια ιδιωτική σχολή της Αθήνας! Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια πιστεύω να τα καταφέρω να βρω το χρόνο και να ασχοληθώ!

-Όταν έφυγες από το σπίτι σου στα 18, για να έρθεις στο ΤΕΙ, μπορούσες να φανταστείς ότι θα έφτανες εδώ που έχεις φτάσει;
Με τίποτα... Πάντα έκανα όνειρα, απλά δεν είχα φανταστεί ότι μέσα σε τόσο λίγο διάστημα θα γίνονταν τόσα πολλά! Βέβαια, δουλέψαμε πάρα πολύ... και εγώ και όλη η ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας.

-Τι θυμάσαι από την Καλαμάτα;
Τι θυμάμαι από την Καλαμάτα…Έχω πάρα πολλές αναμνήσεις, μην ξεχνάς ότι πέρασα κάτω τα καλύτερά μου χρόνια... τα φοιτητικά! Αν ξεκινήσω να σου λέω για αναμνήσεις, θα θέλαμε όλες τις σελίδες του MUST, αυτού και του επόμενου μήνα, για να τις χωρέσουμε (χε χε χε). Επαγγελματικά, η καλύτερη ανάμνηση είναι αυτή από το party μας με Dave Seaman + Junior Rush στη Δυτική Παραλία το καλοκαίρι του 2006! Όσοι είχαν έρθει, σίγουρα θα θυμούνται αυτή τη νύχτα!

-Φιλίες έχεις κρατήσει;
Πολύ λίγες και δυνατές φιλίες έχω κρατήσει… με ανθρώπους που αγάπησα και με αγάπησαν, αλλά και με στήριξαν, όσο ήμουν κάτω, στα πρώτα ουσιαστικά επαγγελματικά μου βήματα! Δε νομίζω ότι κάποιες σχέσεις χάνονται στο χρόνο και την απόσταση, αν είναι πραγματικά αληθινές!

-Θα γυρνούσες πίσω;
Ναι! Όμως, όχι τώρα… Ίσως γυρίσω όταν πλέον θα έχω μεγαλώσει αρκετά και θα έχω άλλες ανάγκες από αυτές που σου προσφέρει η πρωτεύουσα! Η Καλαμάτα είναι πανέμορφη πόλη, οι παραλίες της αμέτρητες και φανταστικές.. Τόποι για να ηρεμήσεις και να πας μια εκδρομή, επίσης, πάρα πολλοί... Οπότε, αν κάποια στιγμή θελήσω να βρω την ηρεμία μου και οι στόχοι μου δε θα είναι οι ίδιοι, ξέρετε πού θα με βρείτε!

-Πιστεύεις ότι λείπει κάτι από τη διασκέδαση της Καλαμάτας;
Σε αυτή την ερώτηση δυσκολεύομαι να σου απαντήσω, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή έχω χάσει πολλά επεισόδια από τη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο! Σίγουρα αυτό που έχω να πω είναι πως το καλοκαίρι υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση όσον αναφορά στα parties που γίνονται και αυτό ακούγεται παντού. Το χειμώνα ίσως θα έπρεπε να δοθεί από τους επιχειρηματίες περισσότερη προσοχή για να γίνονται πιο πολλά πράγματα! Έτσι, πιστεύω, δε βαριέται και ο κόσμος. Του δίνεις επιλογές για τη διασκέδασή του κι αυτός το σέβεται και σε στηρίζει! Κάπως έτσι πιστεύω πάει…

-Και μετά η Αθήνα, το μεγάλο βήμα για σένα; Φοβήθηκες;
Μεγάλο βήμα όντως... Φυσικά και φοβήθηκα... Έφυγα από την Καλαμάτα που δούλευα τόσα χρόνια και είχα «στρωμένη» δουλειά. Το να πάρεις το ρίσκο και να ανέβεις στην πρωτεύουσα που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και ουσιαστικά να ξεκινάς από την αρχή, με μοναδικό εφόδιο κάποια μικρή εμπειρία και ένα απλά δυνατό βιογραφικό σε σχέση με τις συνεργασίες που έχεις κάνει, είναι κάτι που απαιτεί εστίαση πάνω στη δουλειά σου. Ξέρεις από την αρχή ότι θα έχεις πάρα πολύ λίγο προσωπικό χρόνο μέχρι όλα να στρώσουν. Είμαι της εξής άποψης: πάντα να παίρνεις το ρίσκο, αφού βέβαια έχεις ζυγίσει τα πράγματα και οι πιθανότητες είναι υπέρ σου.. Χωρίς ρίσκο δεν πετυχαίνεις!

-Πώς είναι τα πράγματα πάνω;
Με το που ανέβηκα στην Αθήνα είχα κάποιες προτάσεις για δουλειά αλλά η πιο ενδιαφέρουσα ήταν αυτή του φίλου μου και συνεργάτη Junior Rush. Επί χρόνια διοργάνωνε σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας τα Stay Deep parties (είναι και ο δημιουργός τους). Από τον Απρίλιο του 2008 τη διοργάνωση των συγκεκριμένων parties ανέλαβε η Global Fantasy και μέσα σε λίγους μήνες, αφού στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, έγινε Νο1 party! Πλέον η Global Fantasy συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Junior Rush, όπως και με τον dj Angelo, που είναι και ο dj- αντιπρόσωπος της ομάδας!

-Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα;
Αυτή την περίοδο έχουμε πολλά πράγματα στα σκαριά και προετοιμάζουμε από τώρα την άνοιξη – καλοκαίρι 2010! Έχουμε κλείσει ήδη αρκετά events σε Αθήνα και επαρχία, όπως και κάποιες συνεργασίες με ονόματα new-entries από το εξωτερικό! Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο κάτι καινούριο και όχι τα ίδια και τα ίδια. Επιδιώκουμε να φέρουμε djs και παραγωγές από το εξωτερικό που δεν έχουν ξαναέρθει στη χώρα μας (π.χ. τον Black Coffee- τον οποίο φέραμε για πρώτη φορά Ελλάδα τον Ιούνιο του 2009, ένα από τα gig του ήταν στην Καλαμάτα στο Ακτή beach bar -, διάσημος Νοτιοαφρικανικός house dj με πολύ γνωστές παραγωγές πλέον σε Ελλάδα και εξωτερικό).

-Πόσο σημαντικό θεωρείς να υπάρχει ένας PR σε ένα μαγαζί;
Μετά το decor και τη μουσική πιστεύω το άλφα και το ωμέγα στην επιτυχία ενός club είναι οι δημόσιες σχέσεις του. Ένας PR που με ρωτάς είναι λίγος, πιστεύω, όσο κόσμο και να ξέρει. Ο κόσμος δεν πρέπει να είναι ο ίδιος, πρέπει να ανακυκλώνεται, οπότε για να γίνει ένα club δυνατό και να γνωρίσει επιτυχία, θέλει σίγουρα αρκετά άτομα που να δουλεύουν σαν PR. Φαντάσου ότι και σε ομάδες σαν εμάς (Global Fantasy), εκτός από τη διοργάνωση και τον dj, μεγάλο μέρος της δύναμης εναποτίθεται στα άτομα που ασχολούνται με το PR.

-Για να γίνει κάποιος, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;
Πρέπει να έχει πολλή όρεξη για δουλειά, να ανεβάζει πάντα τον πήχη και να προσθέτει συνέχεια καινούριους στόχους, χωρίς να επαναπαύεται. Όποια δυσκολία και να αντιμετωπίσει, όσα «χαστούκια» και να φάει, πάντα να μαθαίνει από αυτά και στο τέλος να βγαίνει πιο δυνατός, κρατώντας την εμπειρία, ώστε να αντιμετωπίσει τα πράγματα την επόμενη φορά καλύτερα. Και το πιο σημαντικό: να είναι αληθινός… ο κόσμος δεν είναι χαζός και το σύστημα, αν και μπορεί να το «δουλέψεις» μία – δύο φορές, κάποια στιγμή θα σε πετάξει έξω!

Κάτι τελευταίο από εσένα;
Θέλω ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια! Πάντα να ξέρετε, ως Global Fantasy θα προσπαθούμε για το καλύτερο και να περιμένετε ακόμα πολλά από εμάς. Να συνεχίσετε όλοι να διαβάζετε το MUST magazine, που- πιστεύω- προσφέρει πάρα πολύ στην Καλαμάτα από θέμα έντυπης διασκέδασης και ενημέρωσης (εγώ, πάντως, είμαι συνδρομητής και δεν έχω χάσει τεύχος!) και, τέλος, εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, να περάσετε τέλεια παρέα με τους αγαπημένους σας και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου σάς περιμένω στο club Mystic, όπου θα έρθουμε μαζί με τον Junior Rush για ένα one-off party, καλεσμένοι της ομάδας KLM!

Υ.Γ.: Θέλω από εδώ να ευχαριστήσω, για ακόμα μια φορά, τον Γιώργο Φαϊτά για τη βοήθεια που πρόσφερε το καλοκαίρι του 2007, όταν δηλαδή ξεκινούσαμε το περιοδικό που κρατάτε στα χέρια σας.

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Related items (by tag)

You are here