ΕΥΗ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι μόλις 25, έχει καταφέρειόμως να διακριθεί επαγγελματικά Ο λόγος για την Ευανθία (Εύη)Τασσοπούλου, την αρχισυντάκτρια της εκπομπής «6 με 10» τουΑΝΤ1, η οποία κατάγεται από τηνΚαλαμάτα.

Όταν τελείωσε το σχολείο, πέρασε στη Σχολή Μέσων,Επικοινωνίας και Πολιτισμού τουΠαντείου Πανεπιστημίου. Από εκεί και πέρα, «άνοιξε τα φτερά της»και επιβιώνει στο δύσκολο χώροτων ΜΜΕ…

Το 2002 που τελειώνεις το σχολείο πώς αποφασίζεις να δηλώσεις τη Σχολή Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του ΠαντείουΠανεπιστημίου Αθηνών;
Δεν αποφάσισα... Απλά ακολούθησα σε νεανικό ταξίδι αναζήτησης μια αναίτια εσωτερική παρόρμηση ως οδηγό!

Και το 2005 τελειώνεις, σκέψη ναγυρίσεις στην Καλαμάτα υπήρχε;
Ήδη εργαζόμουν και είχα απορροφηθεί από την πρόκληση τωνπολλαπλών πολύτιμων εμπειριώνπου βίωνα μέσα σε ατελείωτες ώρες εργασίας.Συνεπώς, δεν έκανα άλλες σκέψεις!

Μπορεί να σε δούμε κάποια στιγμή στα Μέσα της πόλης μας;
Ναι, γιατί όχι; Με μεγάλη μου χαρά! Θα μπορούσα να έχω και μιαελεύθερη συνεργασία. Άλλωστε, ητεχνολογία σήμερα έχει εξαφανίσει τις αποστάσεις!

Και μετά προκύπτει ο Αντ1. Πώςβρέθηκες εκεί;
Η παρουσίαση δελτίων ειδήσεωνστο κανάλι Έξτρα 3, αλλά και ηδιαρκής ενασχόλησή μου με υπεύθυνα πόστα σε εκπομπές του καναλιού, έφεραν και την επίσημηπρόταση των ιθυνόντων τουΑντέννα, καθώς τη συγκεκριμένηχρονική συγκυρία αναζητούσαν ένα νεανικό δημοσιογραφικό σχήμα για τη στελέχωση του πρωινούτηλεοπτικού μαγκαζίνο «Στούντιομε θέα», για το Σαββατοκύριακο.

Πώς βλέπεις τα Μέσα αυτή τηστιγμή;
Με έντονο προβληματισμό και μεεπιφύλαξη για τα εργασιακά μελλούμενα στο χώρο. Οι εξελίξεις είναι διαρκείς και μη προβλέψιμεςκαι στο βαθμό που είναι δυσάρεστες, με ανησυχούν ιδιαίτερα, όπως και το σύνολο των συναδέλφων, κυρίως στα κεντρικά ΜΜΕ.

Πιστεύεις πως γίνεται σωστή πα-ρουσίαση των θεμάτων;
Η ερώτησή σου θα μπορούσε ναέχει απάντηση που θα θύμιζε χρησμό της Πυθίας! Το δεοντολογικάαυτονόητο δε σηκώνει συζήτηση.Όλα τα υπόλοιπα, ωστόσο, ανήκουν στην υπεύθυνη κρίση τωνπολιτών, που θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε ό,τι τους ενοχλεί.

Η δημοσιογραφία αποτελεί εξουσία;
Η δημοσιογραφία όχι. Πολλοί εμπλεκόμενοι σε αυτήν με διαφόρους ρόλους μπορεί. Αλλά επειδήη δημοσιογραφία δεν μπορεί ναδιαφέρει σε οτιδήποτε αφορά γενικότερα τη ζωή μας, καθετί αποκτά εξουσία στο βαθμό που εμείςανεχόμαστε να μας εξουσιάζει.Και ο νοών νοείτω.

Εσύ βλέπεις ειδήσεις και, αν ναι,πού;
Οφείλω να βλέπω δελτία ειδήσεων, καθώς αυτό είναι το βασικό αντικείμενο της δουλειάς μου. Παρακολουθώ όλα τα δελτία ειδήσεων σε όλα τα κανάλια.

Πώς κρίνεις ότι αρκετοί βλέπουντις ειδήσεις του Star; Μήπωςκουράστηκε ο κόσμος τη μιζέριακαι τα προβλήματα;
Πολύ πιθανόν! Όσο πιθανό είναιτο ενδεχόμενο την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων για όλατα κανάλια κάποιοι να θέλουν ναπαρακολουθήσουν απλά μια διαφορετική εκπομπή!

Κουτσομπολίστικη ή, όπως τη λένε, life style εκπομπή θα έκανες;
Οι life style εκπομπές δε χαρακτηρίζονται απαραίτητα κουτσομπολίστικες και στη σημερινή του-λάχιστον δημοσιογραφία, καμιάθέση εργασίας δεν παρεξηγείται,ούτε εκ των προτέρων και αβασάνιστα οδηγεί σε απαξίωση και εργασιακή καταδίκη.

Πώς κρίνεις ότι «κόβονται» εκπο-μπές και παρουσιαστές μέσα στησαιζόν;
Συνέβαινε ανέκαθεν. Όσο κι αναυτό είναι δυσάρεστο. Ωστόσο,ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τουςπραγματικούς λόγους μιας ξαφνικής εργασιακής μεταβολής.

Εκπομπή στις 6. Αυτό σημαίνειότι ξυπνάς στις…
Στις 3 και μισή.

Και πότε βγαίνεις;
Ποτέ τα Σαββατοκύριακα! Μόνοτις καθημερινές!

Άμεσα σχέδιά σου;
Άλλο ένα επόμενο σταθερό βήμα!

Οι συμμαθητές σου έχουν γυρίσει; Τι σου λένε για τη ζωή στηνΚαλαμάτα;
Αρκετοί έχουν επιστρέψει... άλλοι έχουν «ριζώσει» σε διαφορετικές πόλεις! Οι απόψεις διίστανται!Άλλοι έχουν πέσει θύματα τηςρουτίνας και των περιορισμένων,όπως υποστηρίζουν, επιλογώνμιας επαρχιακής πόλης, άλλοι έχουν φτιάξει ακόμα και οικογένειες και ζουν τη δική τους νιρβάνα,απολαμβάνοντας τη ζωή στην Καλαμάτα!

Τι θα συμβούλευες κάποιον πουθέλει να σπουδάσει δημοσιογραφία;
Υπομονή και να αποκτήσει γερόστομάχι!

Δημοσιογράφος πρέπει να σπουδάσεις ή μπορεί να γίνει ο καθένας;
Ή το ’χεις ή δεν το χεις... Τα υπόλοιπα είναι υλικό για πολλή συζήτηση!

Γνώμη για το must;
Μια πολύ καλή προσπάθεια που ξεχωρίζει.

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

You are here