Global Fantasy

Μια ξεχωριστή promo team έχει δημιουργήσει  εδώ και 4 χρόνια στο χώρο του entertainment,  με σκοπό να «αναδείξει» και την ελληνική και ξένη μουσική με τα πάρτυ της, και όχι μόνο τη μία ή την άλλη μουσική σκηνή. Ο λόγος για τους Global Fantasy

 

Τέσσερα χρόνια μετά, μόνο και μόνο τα «ονόματα» που έχουν φέρει, δείχνει ότι την κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Συνάντηθηκα με τον Γιώργο Φαϊτά ώστε να μάθω περισσότερα για την Global Fantasy

Πότε ξεκινήσατε;
Το Μάρτιο του 2004.

Ποιοι;
Πριν αναφερθούμε σε ονόματα θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κάθε άτομο ερχόμενο στα πάρτυ μας μπορεί να θεωρεί εαυτόν ως μέλος της «οικογένειάς» μας. Ιδρυτικά μέλη της ομάδας είναι ο Γεώργιος ΦαNτάς και ο Γεώργιος Κοντόπουλος.Όμως, από τους πρώτους κιόλας μήνες στον πυρήνα προστέθηκε και ένα τρίτο πρόσωπο, ο Σίμος Καραουλάνης. Βασικά μέλη είναι ακόμη οι: Γιώργος Ψύχας (Τούφας), Μαρία Κ., Νίκος (ζωάκι), Steve, Γιάννης Χ., Σπύρος, Γιώργος (Εργαλείο). Resident dj οι: dj V & dj Paul. Επίσης, μέλη οι: Βίκυ, Γωγώ, Νίκη, Δημήτρης, Βασίλης, Δημήτρης, Σταυρούλα, Ιωάννα, Βιβή, Νίκος, και πολλοί άλλοι/ες!

Είστε από εδώ;
Πολλοί ναι, πολλοί όχι.

Όσοι δεν είστε από εδώ, πώς βρεθήκατε στην Καλαμάτα;
Λόγω σπουδών οι περισσότεροι.

Τι σας έκανε να μπείτε σε αυτό το χώρο;
Η αγάπη για τη μουσική και το clubbing. Να περνάει καλά ο κόσμος όταν βγαίνει.Εμείς, πάντως, θέλουμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω από απλή διασκέδαση.

Δυσκολίες;
Πάρα πολλές, μέχρι ο άλλος να αναγνωρίσει και να μάθει τη δουλειά σου, μέχρι κάποιος επώνυμος να κρίνει ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί. Μη φανταστείτε ότι πάνε όλοι στην επαρχία, ωστόσο, δόξα τω Θεώ, έχουμε κάνει συνεργασίες με πολλούς και αποκλειστικά για την Καλαμάτα.


Ονόματα με τα οποία έχετε συνεργαστεί…
Valentino, Χαλκούσης, Ναταλία Γερμανού, Ηλίας Ψινάκης, Νίκος Μουρατίδης, Θέμης Γεωργαντάς, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Νίκος Νικολακόπουλος (διευθυντής Sfaira και Nitro), τα παιδιά απ’ το Crystal της Αθήνας, τον Angelo και τον Xarri, Dave Seaman, David Morales, Hiroshi Watanabe, Cj Jeff, Akylla, Mis Lefki, Junior Rush, Nick Varon aka Pitchi. κ. π.α.

Diva ήταν;
Δεν μπορώ να σου πω για Diva , αλλά μπορώ να σου πω όμως, την πιο ακομπλεξάριστη; Η Ματθίλδη Μαγγίρα, η οποία είχε έρθει στο opening του sofa sofa το καλοκαίρι που μας πέρασε. Εκτός από τη dj φάση, ντύθηκε όπως ήταν πέρσι στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έπαιξε με τον κόσμο, μπήκε μέσα απ’ τις μπάρες, έβαζε σφηνάκια, έδινε αυτόγραφα, γελούσε, έκανε τα πάντα.

Ένα άκυρο πες μου
Δεν έχουμε «φάει» άκυρο ποτέ.  Ίσα ίσα σε όποιους έχουμε κάνει νύξη, μετά συνεργαστήκαμε, ενώ έχουμε αποκλειστικότητες από καλλιτέχνες στη Μεσσηνία.

Κάποιον που θα θέλατε να φέρετε στην Καλαμάτα;
Επειδή έχουμε φέρει πάρα πολλούς και τους πιο εμπορικούς, δυσκολευόμαστε στο ποιον θα φέρουμε. Σίγουρα, όμως, θα φέρουμε κάτι πολύ δυνατό για τα 4χρονά μας, που είναι σε ένα μήνα. Ίσως κάποιο μεγάλο όνομα απ’ το  εξωτερικό, δεν ξέρω ακόμα να σου πω…

Ετοιμάζεται κάτι για του Αγίου Βαλεντίνου;
Δεν ξέρουμε κάτι ακόμα.

Εσύ γιορτάζεις;
Βασικά, κάθε χρόνο γιορτάζω, γιατί ως global έχουμε ερωτευτεί τη νύχτα και το clubbing.

Πες μου κάποια μαγαζιά με τα οποία έχετε συνεργαστεί.
Έχουμε συνεργαστείμε όλα τα μαγαζιά της Καλαμάτας από θέμα νύχτας. Τώρα είμαστε στο sofa sofa κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Εκεί θα κάνουμε και το party για τα γενέθλιά μας. Ήδη έχουμε κάνει events με Valentino, Angelo από το Crystal της Αθήνας. Έχουμε κλείσει με Νίκο Χαλκούση, Family the label (Ταραξία, Θηρίο, Νίκο Βουρλιώτη) και πολλούς άλλους.

Ποιο θεωρείς το πιο πετυχημένο σας party;
Από εμπορικής άποψης αυτό με τη Ναταλία Γερμανού πριν 3 χρόνια στο ΤΕΙ Καλαμάτας, καθώς ξεπέρασε τα 2.000 άτομα.Όσο για την ξένη μουσική, το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει ποτέ στη Μεσσηνία είναι ο David Seaman, πριν 2 χρόνια στη Δυτική Παραλία. Συγκεντρώθηκαν 1.500 άτομα και τους έβλεπες να περνάνε τόσο όμορφα.

Η διασκέδαση στην Καλαμάτα;
Εγώ ήρθα το 2001, τότε ήταν σχετικά φτωχή, με λίγα club. Τώρα έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Πάρα πολλά cafe, bar και clubs. Καλό θα ήταν, ωστόσο, ο κόσμος να μη στηρίζει μόνο τα events που γίνονται, αλλά να βγαίνει γενικά. Γιατί οι περισσότεροι βγαίνουν μόνο Σάββατο.

Ιδανική τιμή εισόδου για ένα club;
Τώρα δε θα μιλήσω αντικειμενικά, γιατί εγώ θεωρώ φτηνή πόλη την Καλαμάτα, και στο ποτό και στο φαγητό και στον καφέ και σε όλα. Είναι κάτι που μ’ αρέσει, γιατί έρχονται φίλοι μου από Αθήνα ή αλλού και μου λένε πως είναι πάμφθηνα. Ιδανική τιμή θα ήταν 10 ευρώ μαζί με ένα ποτό.

Ανταγωνισμός στο χώρο σας υπάρχει;
Εννοείται πως υπάρχει ανταγωνισμός, αν κι εγώ δεν το βλέπω έτσι. Το βλέπω ως συναγωνισμό. Αν κάνει κάποια άλλη ομάδα κάτι καλό, προσπαθείς και εσύ για κάτι καλύτερο, οπότε υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Υπάρχουν και ομάδες σε ενεργητικότητα που είναι εδώ, και διάφορα clubs που κάνουν από μόνα τους parties.

Υπάρχουν λεφτά σ’ αυτό το χώρο;
Κοίτα, Παναγιώτη, αν πεις ότι έχουμε «βγάλει» 10 δραχμές, τις 8 τις έχουμε «ρίξει» για επένδυση, για να μας μάθει ο κόσμος κ.λπ. Τώρα, μετά από 4 χρόνια, έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι είμαστε καλά. Μας στηρίζει ο κόσμος, περνάει καλά μαζί μας και βλέπει ότι ποτέ δεν κάνουμε αρπαχτή. Κι αυτό είναι ένα απ’ τα λάθη που γίνονται σε αυτό το χώρο. Ο κόσμος το βλέπει και την επόμενη δε σε στηρίζει. Όταν, όμως, αυτό που παίρνεις, το επιστρέφεις στον κόσμο, το σέβεται και στηρίζει τις δουλειές σου.

Οι εισακτέοι του ΤΕΙ μειώθηκαν. Βλέπετε αλλαγές;
Ναι, το βλέπω στον κόσμο που βγαίνει έξω. Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με 3 χρόνια πριν. Βέβαια και αυτοί που είναι εδώ βγαίνουν,αλλά πιο πολύ όσοι είναι στα παλιά εξάμηνα.

Τι αλλαγές θέλει η πόλη μας;
Τίποτα. Είναι τόσο μεγάλη η ανάπτυξή της και τόσο γοργή, που οι αλλαγές έρχονται πριν τις σκεφτείς.

Η γνώμη σου για το περιοδικό μας;
Το θεωρώ πρωτοποριακό και πολύ καλό για την Καλαμάτα, για τη νεολαία. Έχει να δώσει, να δείξει και να θίξει πολλά θέματα και χωρίς πλάκα, ένα μεγάλο ατού είναι οι συνεντεύξεις με επωνύμους, καθώς ο κόσμος εδώ δεν μπορεί τους να δει.

You are here