Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 69

Σνίτσελ κοτόπουλου

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επειδή κάποιοι έκαναν τα παράπονά τους και ως φοιτητές βαρέθηκαν τα μακαρόνια, λέω να φτιάξουμε μια συνταγή με κοτόπουλο. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το σνίτσελ κοτόπουλου…

Μια συνταγή με λίγα υλικά, αλλά πολλή νοστιμιά!Ας ξεκινήσουμε…

 

Για το σνίτσελ κοτόπουλου θα χρειαστούμε για δύο άτομα:
2 φιλέτα κοτόπουλου, λίγο ελαιόλαδο,
1 αυγό,
μισή κούπα αλεύρι,
μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά,
λάδι για το τηγάνισμα,
αλάτι και πιπέρι…
και, φυσικά, πολλή όρεξη για μαγείρεμα και φαγητό…
Λοιπόν, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο… (έτσι δε θα διαχωριστεί η κρούστα από τα φιλέτα όταν τα τηγανίσουμε).
Στη συνέχεια βάζουμε το αυγό σε ένα μπωλ…(ελπίζω να ξέρετε να σπάτε ένα αυγουλάκι) και βουτάτε μέσα τα φιλέτα.
Αφού ενώσετε το αλεύρι με τη φρυγανιά, πανάρετε τα φιλέτα σε αυτά, ώσπου να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη κρούστα γύρω τους…
Αφού βάλετε το λάδι στο τηγάνι και αφού κάψει καλά, θα τηγανίσετε τα φιλέτα αναποδογυρίζοντάς τα συχνά…
Όταν ροδοκοκκινίσουν, σημαίνει ότι είναι έτοιμα… μιαμ μιαμ…
Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το λάδι.
Μπορούν να συνοδευτούν με ρύζι αλλά και με πατάτες τηγανητές…
Και για εσάς που δε συμπαθείτε και τόσο το κοτόπουλο, μπορείτε να εφαρμόσετε την ίδια συνταγή με χοιρινά σνίτσελ…
Αν τώρα η όλη διαδικασία σάς φάνηκε χρονοβόρα, μπορείτε να φτιάξετε αρκετά τη μία φορά και να τα συντηρήσετε στην κατάψυξη.

Βίκυ Πιταούλη

Τελευταία άρθρα από τον/την

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βασιλόπιτα Πασχαλινά αυγά »
You are here