Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 75

Ξεκολλήστε

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εδώ και δύο με τρία χρόνιαεμφανίστηκαν site όπως τα myspace, hi5, facebook και twitter!Αρκετός κόσμος δειλά δειλάμπήκε σε αυτό το «παιχνίδι», αρχικά με κάποιο ψευδώνυμο, ενσυνεχεία με το πραγματικό τους όνομα και με πολλά προσωπικάτους στοιχεία στη φόρα.

Μπαίνοντας στο «μαγικό» αυτόχώρο, ψάχνεις να βρεις φίλουςπου έχεις και στην πραγματικήσου ζωή, κάνεις add όμως και ει-κονικούς, τους οποίους αποκαλείς φίλους, χωρίς να τους έχειςδει ποτέ και όταν τους συναντάςτυχαία, δε σε χαιρετούν καν. Καιπώς να το κάνουν, αν έχουν 2000φίλους; Πώς να σε θυμούνται;
Η αλήθεια είναι, και μιλάω απόπροσωπική πείρα, πως βρήκα φίλους που είχα να δω πολλά χρόνια, απ’ το Δημοτικό ακόμα, πουχωρίς το facebook ίσως δε μάθαινα ποτέ πού βρίσκονται. Κάποιοι άλλοι το χρησιμοποιούν γιαθέμα δουλειάς, και είναι αλήθειαπως πρόκειται για μιας πρώτηςτάξεως διαφήμιση.
Όλα αυτάμπορούν να χαρακτηριστούν θετικά γι’ αυτές τις ιστοσελίδες.Από ένα σημείο και μετά, όμως, χάνεται το μέτρο, ο καθένας κάνει αγνώστους φίλους, κάτι που δεν είναι πάντα ασφαλές,μικρά παιδάκια αντί να παίζουν ασχολούνται με το facebook, ενώσχεδόν όλοι έχουμε αποκτήσεινησιά, εστιατόρια, φάρμες καικατοικίδια και με μανία ανταλλάσουμε εικονικά δώρα, κλέβουμετη σοδειά του γείτονα και όλοαυτό μας έχει γίνει εμμονή.
Πλέον δε χρειάζεται να πάρουμε τηλέφωνο τους φίλους μαςγια να μάθουμε πού πήγαν διακοπές ή πού διασκέδασαν το Σάββατο το βράδυ, γιατί με την πρώτη ευκαιρία όλοι μας ανεβάζουμεφωτογραφίες από κάθε μας δραστηριότητα, με αποτέλεσμα ναγίνεται γνωστό σε όλους τι ακριβώς κάνουμε.
Έχει καταντήσεικαι λίγο κουτσομπολιό όλο αυτό.Τι φοράει αυτή, με ποιον βγήκε,με ποιον τα έφτιαξε;
Το θέμα είναι πως πλέον περιμένουμε να μιλήσουμε απ’ τοfacebook! Μην περιμένετε τοfacebook για να μάθετε τα νέατων φίλων σας, πάρτε τους ένατηλέφωνο ή στείλτε τους ένα μήνυμα.Έχουμε χάσει το μέτρο κι αυτόείναι το άσχημο.
Αποκτήστε φάρμες και κατοικίδια, ανεβάστε φωτογραφίες, αλλά μην εξαρτάστεαπό αυτά, βγείτε έξω, δείτε τουςφίλους σας και κάντε πραγματικούς φίλους.
Εν κατακλείδι, είναι δύσκολονα βγουν από την καθημερινότητά μας τα συγκεκριμένα sites καιγιατί να βγουν, άλλωστε; Μέχριένα σημείο μάς είναι χρήσιμα καιπρέπει να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε μέχρι αυτό το σημείο.

Ακριβή Κανελλοπούλου

Τελευταία άρθρα από τον/την

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φορητός ή σταθερός; Σχέσεις στο διαδύκτιο »
You are here