PC time

Γράφτηκε από Τάκης Γεωργιτσέας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιτέλους, ξεκινάω τη δική μου στήλη, την οποία πήρα μετά από πολύωρη οντισιόν με τον εκδότη (5 λεπτά περίπου). Σε αυτή θα υπάρχουν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για να κά- νουν πιο εύκολη τη σχέση σας με τους υπολογιστές.


Επειδή οι περισσότεροι από εσάς χρησιμοποιούν Win XP (δυστυχώς), θα σας δώσω κάποιες απλές συμβουλές που ελπίζω να σας λύσουν τα χέρια…
Σε όλους θα έχει συμβεί κάποια στιγμή (σε εμένα συμβαίνει συνέχεια) να «κολλήσει» το pc τους, είτε επειδή είναι παλιό είτε επειδή έχει φορτωθεί με πολλές ανοιχτές εφαρμογές (δε φταίει ο χρήστης, τα windows φταίνε γι’ αυτό). Εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή που τίποτα δεν κινείται και έχει παγώσει η οθόνη, κρατήστε πατημένα από το πληκτρολόγιο τα πλήκτρα Alt + Ctrl + Delete και θα εμφανιστεί το παράθυρο Διαχείρισης Εργασιών των Windows.
Στην καρτέλα «εφαρμογές» φαίνονται οι εργασίες οι οποίες είναι ανοιχτές. Δίπλα από το όνομα κάθε εργασίας είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όταν είναι «Σε λειτουργία», δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν, όμως, εμφανίζει «Δεν αποκρίνεται», τότε καλό θα είναι να κάνουμε δεξί κλικ πάνω της και να πατήσουμε «Τέλος Διεργασίας».
Κάτι ακόμα πολύ εκνευριστικό είναι όταν πολλοί από εμάς, λόγω στραβομάρας, δε βρίσκουμε πού είναι ο δείκτης του ποντικιού. Ωστόσο, υπάρχει μία ρύθμιση για να εντοπιστεί εύκολα. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ στο εικονίδιο Ποντίκι. Στο παράθυρο κάντε κλικ στην καρτέλα Επιλογή δείκτη και βάλτε τικ στο κουτάκι «Εμφάνιση της θέσης του δείκτη όταν πατάω Ctrl».
Αυτά για τώρα, γιατί με πιέζει ο εκδότης να μη γράφω πολλά. Την επόμενη φορά θα έχουμε περισσότερες συμβουλές (ελπίζω).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πιστοποίηση »
You are here