Οκτώβριος 2010

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!


Είναι η τρίτη φορά που το must ζει εκλογές, είναι επίσης η τρίτη φορά που δεν θα βρείτε πολιτική διαφήμιση μέσα στις σελίδες του. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, οι εκλογές αποτελούν μια ανάσα για όλα τα μέσα αφού αφήνουν αρκετά έσοδα λόγο των διαφημίσεων. Όμως για ακόμα μια φορά δεν θα μπει καμία πολιτική διαφήμιση .
Ο λόγος είναι ότι το must δεν θέλει κανένα χρώμα και ότι σέβεται εσάς τους νέους, που διαβάζετέ το must για να ξεφύγετε, για να γελάσετε, για να προβληματιστείτε, όχι για να δείτε τι θέλει να σας πει ο καθένας για να τον ψηφίσετε, έτσι και αλλιώς σίγουρα θα σας έχουν βρει, είτε στο δρόμο, είτε στα καφέ, είτε σε εγκαίνια, είτε στο σπίτι σας μέσω της οθόνης του pc σας αφού τώρα έχουν κατακλίσει και το facebook.
Το τι θα κάνετε είναι καθαρά δικό σας θέμα, όπως γνωρίζετε η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι υποχρεωτική (σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 51 του Συντάγματος), άσχετα αν αυτό έχει παραμείνει στα χαρτιά.
Πάντως αυτές οι εκλογές δεν θυμίζουν άλλες παλιότερες, ο κόσμος φαίνεται ότι ξύπνησε, φαίνεται ότι έχει ξενερώσει και έχει αηδιάσει με τα πολιτικά.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που δεν έκλειναν με τίποτα οι συνδυασμοί ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν χώραγαν, δεν είναι τυχαίο πολλοί αρνήθηκαν να κατέβουν.
Το τελευταίο διάστημα ακούω συχνά την αποχή σαν τρόπο αντίδρασης, όμως η αποχή σημαίνει «δεν ασχολούμαι, κάντε ότι θέλετε», κάτι που δεν νομίζω ότι αντιπροσωπεύει τους νέους γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτοί θα καθορίσουν το μέλλον μας και πάλι, γιατί πλέον η περιφέρεια θα είναι ένας μεγάλος θεσμός κάτι σαν υπουργείο.
Από την άλλη αν πάτε, και ρίξετε λευκό, να ξέρετε ότι αυτό πάει υπέρ του πρώτου.
Έπειτα υπάρχει η επιλογή του άκυρου με αυτό τον τρόπο δείχνεις ότι δεν αδιαφορείς απλά αντιδράς και μην με ρωτήσετε πώς να ακυρώσετε ένα ψηφοδέλτιο, φαντασία να έχετε και κάνετε παπάδες.
Ιδανικό θα ήταν ο κάθε ψήφος μας να δινόταν με βάση την ικανότητα που θεωρούμε ότι έχει ο κάθε υποψήφιος γιατί σίγουρα υπάρχουν και υποψήφιοι που είναι ικανοί και όχι με κριτήριο σε πιο συνδυασμό ανήκουν και ακόμα να μπορούσαμε να ψηφίσουμε υποψήφιους συμβούλους όχι μόνο από έναν συνδυασμό γιατί όταν ψηφίζεις έναν που είναι στους ροζ ας πούμε αμέσως αποκλείεις κάποιον που θεωρείς ικανό αλλά είναι στους γκρι κοκ.
Και ας μην κρυβόμαστε και ας μη λέμε ότι οι δημοτικές και πλέον οι περιφερειακές δεν έχουν καμία σχέση με τα κόμματα γιατί είναι ένα τεράστιο ψέμα και αυτό φάνηκε από τους υποψηφίους που έκαναν τα πάντα για να πάρουν το περιβόητο χρίσμα!!!
Έτσι απλά και αυτές οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αποτελούν μια μικρογραφία των εθνικών εκλογών και τις περιμένουν πως και πως τα κόμματα για να δουν τι κάνει ο κόσμος και αν ακόμα το σπρέι που μας έχουν ψεκάσει συνεχίζει να δρα, γιατί μόνο έτσι μπορώ να δικαιολογήσω αυτή την αδιαφορία από όλους μας.

 

Άντε καλό βόλι


Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σεπτέμβριος 2010 Νοέμβριος 2010 »
You are here