Δεκέμβριος 2009-Ιανουάριος 2010

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και ναι, είναι η τρίτη φορά που γράφω editorial για το εορταστικό τεύχος. Λένε ότι τις τελευταίες μέρες του χρόνου κάνεις απολογισμό για το τι συνέβη την προηγούμενη χρονιά και βάζεις στόχους για το νέο έτος.

Έτσι, λοιπόν, σκέφτηκα να μην ξεφύγω και να κάνω ένα γρήγορο απολογισμό… Ψάχνοντας τις φωτό μου για να βοηθηθώ, έφτασα κάπου στον Ιούνιο, όμως μέχρι εκεί δεν είχα δει κάτι που να με κάνει να θέλω να το γράψω.
Όχι πως δε συνέβησαν πράγματα στην πόλη μας, συνέβησαν και μάλιστα σημαντικά, απλά δε μου έκαναν κλικ!
Κάπως έτσι σταμάτησα το ψάξιμο…
Λένε, επίσης, πως αυτές τις μέρες πρέπει να βάζουμε στόχους για το νέο έτος. Έτσι, όταν βάλεις ένα στόχο, παλεύεις να τον πραγματοποιήσεις.
Για μένα φετινός στόχος είναι να κόψω το τσιγάρο.Όπως όλοι, έτσι και εγώ, θέλω τη συμπαράστασή μου, αλλά και να συμπαρασύρω κι άλλους. Έτσι έφτιαξα ένα group: το όνομα αυτού «ΚΟΒΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΟ 1.1.2010». Ξέρω ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά καλύτερα να το κόψω πριν αυτό με «κόψει».
Είναι αλήθεια ότι θα ήθελα να συνεχίσω να καπνίζω και μιλάμε για τρελό τσιγάρο την μέρα, όχι αστεία, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δε χωράει το «θέλω». Κάποια στιγμή, που θα είναι αργά αν δεν το κόψω, θα λέω «τι έκανα ο λαλάκας τότε, γιατί δεν το έκοβα».
Κι επειδή οι δύσπιστοι και οι φανατικοί καπνιστές θα πείτε «όλα γύρω μας βλάπτουν, αυτό σε μάρανε;» ή ότι ο παππούς σας είναι 100 χρονών και καπνίζει σαν φουγάρο της Μεγαλόπολης, να απαντήσω: ο παππούς είναι από τους τυχερούς. Όσο για όλα τα άλλα γύρω μας που είναι βλαβερά, καλό είναι ό,τι περνάει από το χέρι μας να το σταματάμε. Ας μην ξεχνάμε, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί γιατρός και να σου πει «μπράβο, κάπνισε».
Αυτά τα γράφει ένας φανατικός καπνιστής. Αν, λοιπόν, περνάει από το μυαλό σας και έχετε διάθεση, παλέψτε το! Δεν είστε μόνοι πλέον. Αν έχετε facebook, ελάτε στην ομάδα να τα πούμε όλοι μαζί.
Η ψυχολόγος και η διαιτολόγος του περιοδικού θα είναι, επίσης, στη διάθεσή μας. Μιας και είπα διαιτολόγος, επειδή κάποιες φοβούνται μην παχύνουν, καλύτερο είναι να πάρεις για λίγο μερικά κιλά και να κόψεις το τσιγάρο, παρά να καπνίζεις μια ζωή.
Ααα, και μην πείτε το κόβω σιγά σιγά, δεν κόβεται έτσι, μαχαίρι θέλει!
Το βάρυνα πολύ το θέμα, ε; Λοιπόν, τέλος.
Να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, να έχετε γύρω σας ανθρώπους που σας αγαπούν και, πάνω από όλα, υγεία, γιατί αν δεν έχεις υγεία, ούτε τα λεφτά σε σώζουν ούτε τίποτα.
Για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω τα must-όρια μου και όλους εσάς, τους απλούς αναγνώστες.
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά σε όλους.

 

 

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Πρωτο-must-ορας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νοέμβριος 2009 Φεβρουάριος 2010 »
You are here