Οκτώβριος 2009

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

...Βαρεμάρα… μια λέξη που βγαίνει από το στόμα μας αρκετές φορές τη μέρα, κι αν δεν τη λέμε, τουλάχιστον τη σκεπτόμαστε. Έτσι, μπήκα στο τριπάκι να σκεφτώ τι μπορώ να σας προτείνω για να μη βαριέστε.


Αρχικά, θα κάνω διαχωρισμό σε τρεις κατηγορίες: φοιτητές- σπουδαστές, εργαζόμενοι και άνεργοι- α, ξέχασα και τους άεργους, αλλά δε θα ασχοληθώ καθόλου με αυτή την κατηγορία (να ’στε καλά, παιδιά, χαρά στο κουράγιο σας, σας θαυμάζω που την παλεύετε!).
Λοιπόν… φοιτητές- σπουδαστές: όπως γνωρίζετε ή θα έπρεπε να γνωρίζετε, καθημερινά στη σχολή σας γίνονται και μαθήματα (οι γνωστές σε όλους θεωρίες). Έτσι, αποτελεί μια πολύ καλή λύση να πηγαίνετε να τις παρακολουθείτε: όχι γιατί μόνο γεμίζει η ώρα, αλλά και γιατί θα σας κάνει καλό στο να τελειώσετε. Εκεί, μην ξεχνάτε, θα μιλήσετε και σε κανέναν άνθρωπο και θα πιείτε και έναν καφέ. Ακόμα, μπορείτε να βρείτε μια δουλίτσα, με την οποία και ώρες θα γεμίζετε και λεφτουδάκια θα βγάζετε.
Εσείς, αγαπητοί εργαζόμενοι, είστε από τους τυχερούς-άτυχους, αφού είναι σημαντικό κάποιος να δουλεύει. Όχι μόνο, γιατί βγάζουμε λεφτάκια, που είναι αναγκαία τα άτιμα, αλλά και γιατί στη δουλειά μας περνάμε αρκετές ώρες. Ως εκ τούτου, και η δουλειά αποτελεί μια μέθοδο κατά της βαρεμάρας. Τώρα, αν δε σας αρέσει αυτό που κάνετε, σας εύχομαι ολόψυχα να βρείτε κι εσείς αυτό που σας αρέσει και σας γεμίζει.
Τέλος, άνεργοι, προσπαθήστε να βρείτε μια δουλειά (και δε θέλω να ακούσω πάλι την καραμέλα ότι δεν υπάρχουν δουλειές, δε ξεκίνησε κανείς, άλλωστε, από διευθυντής).
Αφού, λοιπόν, τελειώσετε με τη σχολή ή τη δουλειά σας ή την αναζήτηση δουλειάς, σκεφτείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό, κάτι που θα σας αλλάξει τη διάθεση. Πέρυσι, για παράδειγμα, συνάντησα τυχαία κάποιες κοπέλες από το ΤΕΙ να παίζουν σε 5Χ5, ήταν τόσο χαρούμενες που έκαναν κάτι διαφορετικό.
Βάλτε λίγο το μυαλό και τη φαντασία σας και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε (μην ξεκινήσεις τα γνωστά: δεν έχω λεφτά ή στην Καλαμάτα δεν έχει τίποτα να κάνεις).
Θα αναφέρω μερικά πράγματα που μου ήρθαν γρήγορα στο μυαλό:
α) βόλτα στην παραλία, β) να πάρετε ένα ποδήλατο και να κάνετε μια βόλτα, γ) να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό, μπορείτε εδώ να βρεις τόσα αθλήματα (όχι χόκεΙ επί πάγου δεν έχουμε), δ) να πάτε σε μια θεατρική ομάδα, ε) να πάρετε το αυτοκίνητο (ναι, ναι δεν έχετε, αλλά για να πάτε στη σχολή ή έξω βρίσκεται) και να πάτε μια βόλτα κάπου πιο έξω, μέχρι την Πύλο, το Γύθειο, τον Ταυγετο, κάπου τέλος πάντων, ζ) να πάρετε με την παρέα σας πετονιές και να πάτε στο μόλο για ψάρεμα (ντρέπεστε ε; μας έφαγε η σοβαροφάνεια σε αυτή την πόλη), η) να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία (δε χρειάζεται να έχεις φακούς και ακριβές μηχανές- δεν κάνουν τα ράσα τον παπά, η φωτογραφία θέλει απλά όρεξη και φαντασία).
Γενικά, το θέμα είναι να κουνηθείτε λίγο, να πείτε ότι θα κάνω κάτι άλλο, ότι δε θα δω τους ίδιους, θα πω τα ίδια, θα κάνω τα ίδια και μετά σπίτι, ύπνος και πάλι την άλλη μέρα τα ίδια.
Λογικό είναι να βαρεθείς, πριν καν τα κάνεις.

 

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σεπτέμβριος 2009 Νοέμβριος 2009 »
You are here