Σεπτέμβριος 2009

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1.276 θέσεις, 247 επιτυχόντες


Η ελπίδα για το ΤΕΙ Καλαμάτας είναι τα νέα τμήματα, όπως φάνηκε από το Τμήμα Λογοθεραπείας, που κατάφερε να πετύχει βάση 13767, κάτι που είχαμε χρόνια ή ίσως δεν είχαμε δει και ποτέ στις σχολές του ΤΕΙ.. Επίσης, συμπλήρωσε και τις 69 θέσεις που υπήρχαν. Αποδείχθηκε, όμως, και κάτι άλλο: με το να μετονομάζεις ένα τμήμα δεν αλλάζει κάτι.
Γιατί, τι Γιάννης- τι Γιαννάκης, όπως λέει και ο λαός μας. Τα παιδιά γύρισαν την πλάτη σε σχολές γενικές και αβέβαιες, και, φυσικά, δε θα δούμε σπουδαστές από άλλαμέρη να έρχονται να σπουδάζουν στην πόλη μας ούτε ανθοκομία ούτε φυτική παραγωγή.
Σε αυτό συντέλεσαν: η περιβόητη βάση του 10, που «πέταξε» πολύ κόσμο απέξω, το αντικείμενο των σπουδών, ότι δε θα στείλει ένας γονιός το παιδί του στην Καλαμάτα να σπουδάσει στη Σχολή Γεωπονίας και, τέλος, οι διαφημίσεις των ιδιωτικών, του στυλ: «σπουδές στην Αγγλία από την Αθήνα».
Το βρίσκω λογικό για ένα 18χρονο να προτιμήσει να σπουδάσει στο AGBDIKWEQSD ή όπως λέγονται, παρά να έρθει στην Καλαμάτα για να τελειώσει μια Σχολή Γεωπονίας. Όχι πως θέλω να υποτιμήσω αυτές τις σχολές, αλλά δεν έχουν πια ενδιαφέρον και απορρόφηση.
Αν θέλουμε να μείνει το ΤΕΙ ανοιχτό, η λύση είναι μία και φάνηκε φέτος: νέα τμήματα! Τμήματα με απορρόφηση, τμήματα που δεν έχουν αντίστοιχα ΑΕΙ, τμήματα σύγχρονα, τμήματα που θα βγάζουν καταρτισμένους και με ζήτηση στην αγορά πτυχιούχους. Μακάρι όλα να αλλάξουν και να δούμε ξανά γεμάτο το ΤΕΙ.
Και μην ξεχνάτε: να βλέπετε τα παιδιά που σπουδάζουν στην Καλαμάτα σαν τα δικά σας παιδιά. Δεν είναι ευρώ με πόδια!!

 

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ιούλιος-Άυγουστος 2009 Οκτώβριος 2009 »
You are here