Μάϊος 2009

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΜΑΚΗΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΞΑΝΑ


Τα αθηναϊκά Μέσα, όπως έχω ξαναγράψει, κατά κύριο λόγο μάς προβάλλουν μόνο για κακό. Έτσι έγινε και πριν από μερικές μέρες στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» για μια υπόθεση που αφορούσε στο ΤΕΙ Καλαμάτας και ειδικότερα καθηγητή ο οποίος στην τελευταία εξεταστική έδωσε κόλλα με απαντήσεις σε σπουδάστρια του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στους διαδρόμους του ΤΕΙ χρόνια τώρα κυκλοφορούν φήμες για σχέσεις καθηγητών και (κυρίως) σπουδαστριών
Έτσι δε μου έκανε εντύπωση ότι δημοσιοποιήθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Εντύπωση μου έκανε που βρέθηκε κάποια θαρραλέα να το κάνει.
Την ώρα της εκπομπής βρισκόμουν στο facebook (πως το ’παθα εγώ!) και άρχισα να δέχομαι σωρεία μηνυμάτων από σπουδαστές και σπουδάστριες του ΤΕΙ, οι οποίοι έγραφαν ότι ήξεραν το περιστατικό, όπως ξέρουν και άλλα, απλά φοβούνται να μιλήσουν. Λογικό από μια πλευρά.
Την επόμενη της εκπομπής ο κύριος Κανάκης (πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας) κάλεσε τα ΜΜΕ της πόλης για συνέντευξη Τύπου. Αφού μας ενημέρωσε για το περιστατικό, δέχτηκε ερωτήσεις.
Ρώτησα, λοιπόν, αν είναι κατακριτέο καθηγητής να κυκλοφορεί με σπουδάστρια- ες σε γνωστά μαγαζιά της Καλαμάτας, και αν υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες ή φήμες για άλλους καθηγητές, αναφέροντας, τέλος, το σκηνικό που είχα ζήσει το προηγούμενο βράδυ στο facebook.
Για το πρώτο, μου απάντησε με ερώτηση, αν έχω να κάνω κάποια καταγγελία. Για το δεύτερο, επανέλαβε αν έχω να καταγγείλω κάτι. Όσο για το τρίτο, δήλωσε ότι όποιος θέλει να καταγγείλει κάτι, είναι εκεί και να μη φοβάται. Απλά αυτό που θα πει, πρέπει να είναι τεκμηριωμένο.
Έτσι, λοιπόν, πρέπει να «λυθούν» τα στόματα κάποιων και από το να ακούγονται στους διάδρομους φήμες και φήμες, καλύτερα θα είναι να πηγαίνουν αμέσως στους αρμόδιους του ΤΕΙ Καλαμάτας και του κάθε ΤΕΙ.
Θεωρώ, πάντως, τραγικό και απαράδεκτο να φτάσει κοπέλα στο σημείο να δώσει το κορμί της ή να πληρώσει ή… ή… ή… για να περάσει απλά ένα μάθημα, να πάρει ένα πτυχίο ή, τελοσπάντων, να το κάνει απλά για να πετύχει ένα στόχο, ειδικά σε περίπτωση που η ίδια δε θέλει.

 

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απρίλίος 2009 Ιούλιος-Άυγουστος 2009 »
You are here