Μάρτιος 2009

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ


Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι το μεγάλο «αγκάθι» της πόλης μας είναι η σοβαροφάνεια… Με τις διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν πρόσφατα αποδείχθηκε ότι ο κόσμος «ψοφά» για εκδηλώσεις, για τρέλα και χαβαλέ. Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιες κινήσεις δε γίνονται συχνά. Έτσι, καταλήγουμε να βλέπουμε νέους και νέες παρκαρισμένες στα καφέ,να σε κοιτούν με υπεροπτικό στυλάκι και να σε κρίνουν χειρότερα και από τον Ευταξία (!).
Μήπως θα πρέπει να «τη δούμε» λίγο διαφορετικά και να ζούμε την ηλικία μας;
Φτάνει αυτό το τουπέ «εγώ είμαι και κανείς άλλος», φτάνει η σοβαροφάνεια.
Ας βγούμε όλοι έξω, ας κοπεί αυτό το δήθεν από πολλούς style και ας καταλάβουμε ότι ένα σακάκι (η στολή του, όπως λέει ένας φίλος μου) ή μια κυριλέ γόβα, δεν κάνει τον άλλον σοβαρό.
Αντιθέτως, αν δε σου πάει, σε καταντά αστείο, για να μην πω τίποτα πιο βαρύ.
Πριν μερικές μέρες έφτιαξα ένα group στο facebook με τίτλο «Καλή η Καλαμάτα, αλλά…».
Μέχρι σήμερα έχει γύρω στα 200 μέλη, ελάτε κι εσείς εκεί, για να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε σε αυτή την πραγματικά όμορφη πόλη.
Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, αλλά πιστεύω ότι ο καθένας μας, με μια μικρή κίνηση, μπορεί να αλλάξει πολλά.. Ας κάνουμε κάτι όλοι, μπορούμε.
Βαρέθηκα να βλέπω τους Μεσσήνιους φοιτητές να γυρίζουν πίσω και να φεύγουν ξανά ή να μένουν και να λένε ότι δεν την «παλεύουν» και απλά να συμβιβάζονται.
Και μη μου πείτε την καραμέλα: αυτή είναι η μοίρα της επαρχίας, γιατί έχω πάει και σε άλλες πόλεις και δεν είναι έτσι, άσχετα αν και αυτές είναι επαρχία.
Ουφ, τα ’πα τελικά!

 

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φεβρούαριος 2009 Απρίλίος 2009 »
You are here