Φεβρούαριος 2009

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών βρίσκεται υπό κατάληψη το τελευταίο διάστημα με αιτία τη μη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του και αφορμή το διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ

και ειδικότερα του κλάδου Φιλολόγων (ΠΕΟ2). Δε σας κρύβω ότι ήταν κάτι που περίμενα να έχει γίνει καιρό πριν, αφού το όλο θέμα είναι άκρως σοβαρό και άδικο.
Για όσους δε γνωρίζουν, αναφέρω εν συντομία το πρόβλημα: Όταν κάποιος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας -Αρχαιολογίας (Αθήνα, Ιωαννινα, Κρήτη κ.λπ.), έχει το δικαίωμα να διαγωνιστεί για θέσεις της κατηγορίας ΠΕ02.
Στην Καλαμάτα, όμως, οι απόφοιτοι δεν μπορούν να διαγωνιστούν λόγω του ότι στον τίτλο του τμήματος υπάρχει και η “Διαχείριση Πολιτισμικών Αγαθών”.
Έτσι, μετά από σειρά εγγράφων, υπερωτήσεων και άλλων κινήσεων, οι φοιτητές κατέφυγαν στην έσχατη λύση, δηλαδή την κατάληψη, έπειτα από γενική συνέλευση του τμήματος.
Κατάληψη, όπως δήλωσαν, επ’ αόριστον. Υπήρχαν, βέβαια, και παιδιά που ήταν κατά της κατάληψης, επειδή θα χαθεί η εξεταστική. Το θέμα, όμως, είναι πολύ απλό: δεν έχει νόημα να ορκιστείς, αν το πτυχίο δεν έχει αντίκρισμα.
Μάλιστα, όπως δήλωσαν πτυχιούχοι, αναζήτησαν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα (φροντιστήρια) και συνάντησαν, επίσης, πόρτες κλειστές.
Όταν, δε, ρώτησα πτυχιούχο του ιδίου τμήματος σε άλλη πόλη, «αν έδιναν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, είχαν πιθανότητες να περάσουν;», απάντησε θετικά, “γιατί εγώ τελείωσα πριν 5 χρόνια, έχω ξεχάσει να διαβάζω για εξετάσεις, ενώ αυτοί μόλις ορκίστηκαν, οπότε τους είναι πολύ πιο εύκολο να στρωθούν και να πάνε καλά”.
Εν κατακλείδι, αυτό που ζητούν τα παιδιά είναι δίκαιο και, μάλιστα, πολύ εύκολο να γίνει, αφού με μια υπογραφή του υπουργού το πρόβλημα λύνεται.
Άλλωστε, γιατί δεν είναι αλήτες που τα σπάνε και τα καίνε...
Μακάρι να πάνε όλα καλά, παιδιά.
Το must, τουλάχιστον, θα 'ναι δίπλα σας.

 

Μπαμπαρούτσης Παναγιώτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νοέμβριος 2008 Μάρτιος 2009 »
You are here