Μάρτιος 2008

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η 28η Μαρτίου και το όχι στους Τούρκους!
Ειλικρινά, έχω βαρεθεί τα γκάλοπ λίγες μέρες πριν τις εθνικές μας επετείους στα οποία οι περισσότεροι μπερδεύουν πότε έγινε τι και ποιος κινήθηκε εναντίον ποιου.

Δυστυχώς, αυτοί οι «περισσότεροι» είναι μαθητές και φοιτητές οι οποίοι, υποτίθεται, τα έχουν πρόσφατα διδαχθεί στο σχολείο. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, είναι αναπόφευκτο και το κράξιμο από τα ΜΜΕ.
Λοιπόν! Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: Την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το ηρωικό ΟΧΙ του τότε δικτάτορα της χώρας Ιωάννη Μεταξά στους Ιταλούς, για να μην περάσουν τα ιταλικά στρατεύματα στην Ελλάδα.
Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Αν μη τι άλλο, οι Καλαματιανοί πρέπει να το γνωρίζουν, καθώς η επανάσταση ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου 1821 από την Καλαμάτα.
Τώρα, λοιπόν, που τα ξεκαθαρίσαμε, καλό είναι να τα βάλουμε όλοι καλά στο κεφάλι μας. Ναι μεν κανείς δεν είναι αλάθητος, αλλά υπάρχουν λάθη που δεν επιτρέπονται.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία αυτού του τόπου και κυρίως οι νεώτεροι άνθρωποι, επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο λυπηρό από ένα λαό που αγνοεί την ιστορία του.
Γι’ αυτό, λοιπόν, ας γίνει τούτο το άρθρο μια μικρή πηγή άντλησης βασικών ιστορικών πληροφοριών…

 

 

* Αντί του πρωτο-must-ορα

Γιούλα Κωνσταντοπούλου

 

 

 

 

* Ο πρωτο-must-ορας νοσηλεύεται στο Αιγινήτειο με αυτοκτονικό ιδεασμό...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σεπτέμβριος 2007 Ιούνιος 2009 »
You are here