Φεβρουάριος 2008

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ… ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ!
Θυμάστε παλιά που το Φεβρουάριο έρχονταν νέοι φοιτητές; Σίγουρα θα το θυμάστε και εσείς του ΤΕΙ, αλλά και οι Καλαματιανοί,

αφού τέτοια εποχή η πόλη γέμιζε ενοικιαστήριακαι οι ιδιοκτήτες των  διαμερισμάτων περίμεναν  «με το καλάμι» έξω απότο ΤΕΙ για να «τσιμπήσουν» τους νέους.
Εν τούτοις, αυτές οι εποχές πέρασαν, μάλλον ανεπιστρεπτί!
Πολλοί, βέβαια, ισχυρίζονται ότι αφού κατασκευάζουν εκείνα τα τεράστια κτήρια, το ΤΕΙ θα ανακάμψει. Δυστυχώς, όμως, για εκείνα τα τεράστια κτήρια (όπως τα λέτε)οι μελέτες είχαν εκπονηθεί χρόνια πριν (τότε που δε χωρούσαμε), χωρίς να υπολογιστεί ότι σε μερικά χρόνια ο αριθμός των φοιτητών θα μειωνόταν!
Π.χ. η εστία (ναι, ναι, έχουμε και εστία, την «παλεύουν» από τις αρχές του ’90). για τα τότε δεδομένα του ΤΕΙ ήταν μια χαρά,αργότερα λέγαμε ότι ήταν πολύ μικρή,όμως πλέον είναι σχετικά καλή,αν υποθέσουμε ότι θα τελειώσει κάποτε.
Για να μιλήσουμε με νούμερα, όμως, θα αναφέρω τα εξής: με βάση τα δεδομένα των εισαχθέντων του 2005 στο ΤΕΙ υπήρχαν 1.519 θέσεις (μόνο από τα ημερήσια), οι οποίες και καλύφθηκαν όλες! Το 2007, όμως, υπήρχαν 1.393 θέσεις, από τις οποίες καλύφθηκαν 409 (χωρίς βέβαια να έρθουν όλοι).
Να ξεκαθαρίσω ότι ήμουν και είμαι υπέρ της βάσης.
Μπορεί η βάση να δημιούργησε την παραπάνω κατάσταση, όμως, όταν πήραν τη σχετική απόφαση, θα έπρεπε τα ΤΕΙ Αθήνας –Θεσσαλονίκης -Πάτρας να κλείσουν ή να μειώσουν κατά πολύ τον αριθμό των εισαχθέντων τους, κάτι που δεν έγινε!
Υπάρχει πλέον σωτηρία;
Για μένα ναι, και δεν είναι άλλη από το να φέρουν εδώ τμήματα μοναδικά (σε επίπεδο ΤΕΙ), π.χ. λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία.Γενικά, τμήματα που θα είναι ελκυστικά. Η δε μετονομασία που ακούγεταιδε νομίζω να αλλάξει τα πράγματα.
Τέλος, ελπίδα για την πόλη μας αποτελεί το πανεπιστήμιο, γι’ αυτό ας μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος. Μη μας βλέπετε ως ευρώ με πόδια.Και εσείς παιδιά έχετε ή ήσασταν φοιτητές. .Δε νομίζω πως θα άρεσε σε κανέναν να μένει σε μια γκαρσονιέρα  γυψοσανίδα και να πληρώνει 300 ευρώ.
Οι μάσκες έπεσαν πια και το μήνυμα έγινε γνωστό σε όλους.Ας κάνουμε όλη την Καλαμάτα μια φιλόξενη πόλη και ας βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να την αγαπήσουν!

 

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νοέμβριος 2007 Απρίλιος 2008 »
You are here