Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 75

Φοιτητική ζωή

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο αρχίζει μια νέα ζωή γι’ αυτούς που τελείωσαν το Λύκειο! Για κάποιους, αρχίζει η επαγ- γελματική σταδιοδρομία και για άλλους (πιο τυχερούς) η φοιτητική ζωή!


Τι είναι, όμως, αυτή η λεγόμενη φοιτητική ζωή; Μόνο όσοι την έχουν ζήσει, ξέρουν και ειδικά όσοι πέρασαν σε πόλη μακριά από το πατρικό τους σπίτι!- Ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα σπίτι μόνος σου, να ξυπνάς και να κοιμάσαι ό,τι ώρα θες, να φεύγεις και να γυρίζεις ό,τι ώρα θες, και γενικά να κάνεις ό,τι θες! Πολλοί, λοιπόν, θέλουν, όσα δεν έκαναν στο παρελθόν, να τα κάνουν τώρα που έγιναν φοιτητές. Το σίγουρο είναι πως όλα μπορούν να συνδυαστούν, και η σχολή και η ζωή έξω από αυτή, που είναι σίγουρα πολύ διαφορετική από την προηγούμενη!
- Ξαφνικά βρίσκεσαι χωρίς τη μαμά να σε κυνηγάει να φας το φαΐ σου, ούτε να σου έχει στρώσει το κρεβάτι ή να έχει πληρώσει τους λογαριασμούς! Είναι πράγματα που πρέπει πια να τα κάνεις μόνος σου, καθώς και τη διαχείριση των οικονομικών σου. Πράγμα που δεν είναι επιστήμη, απλά θέλει καλή διαχείριση, αν δε θες στο τέλος του μήνα να μην έχεις λεφτά ούτε για το εισιτήριο του λεωφορείου (έχουν συμβεί και αυτά)!
- Ξαφνικά βρίσκεσαι σε μια πόλη χωρίς τους φίλους σου από το σχολείο και πρέπει να κάνεις καινούριες παρέες!
Ένα είναι το σίγουρο: κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων θα γνωρίσεις πάρα μα πάρα πολλά άτομα, με κάποια από τα οποία δε θα μιλάς μέχρι να τελειώσεις. Όμως, θα κάνεις και φιλίες που πιθανότατα θα κρατήσουν μια ζωή! Με τους φίλους σου θα ζήσετε μαζί, θα μεγαλώσετε και θα ωριμάσετε μαζί στη διάρκεια αυτών των χρόνων. Θα διασκεδάσετε, θα παρεξηγηθείτε, θα γελάσετε, θα κλάψετε, θα διαβάσετε μαζί!
Τα 4 χρόνια (το λιγότερο) που διαρκεί η φοιτητική ζωή θα περάσουν πιο γρήγορα απ’ όσο φαντάζεστε. Εξεταστικές επιτυχημένες ή ό- χι, πολλά ξενύχτια, μέρες βαρεμάρας, αλλά και μέρες που δε θα σε φτάνει το 24ωρο!
Τα χρόνια αυτά πρέπει να τα ζήσετε, γιατί θα είναι τα καλύτερα της ζωής σας, κάτι που λένε όλοι οι φοιτητές!
Αν περάσατε (όπως κι εγώ) σε μια πόλη σαν την Καλαμάτα (που δεν έχει πολλές επιλογές, όπως άκουσα χιλιάδες φορές), είστε πολύ τυχεροί!
Απολαύστε τα χρόνια που θα μείνετε εδώ και σίγουρα θα τη λατρέψετε!

 

Ακριβή Κανελλοπούλου

Τελευταία άρθρα από τον/την

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οδηγός Καλαμάτας Φοιτητικό σπίτι »
You are here